Agricolan ajan Turku -sovellus tuo reformaatioajan Turun kaikkien ulottuville

6.10.2017

Agricolan ajan Turku -sovellus esittelee 1500-luvun Turkua ja Mikael Agricolan elämään liittyviä kohteita aidoilla historiallisilla paikoilla. Sovellus on Mikael Agricola -seuran reformaation merkkivuoden hanke, ja se on toteutettu yhteistyössä turkulaisen start-up yrityksen Plush Pop Softin ja kielipalveluyritys Lingsoftin kanssa. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-alustoille.

Agricolan ajan Turku -sovellus sisältää:


Mikael Agricola -seuran reformaation merkkivuoden hankkeena toteutettua sovellusta on tarkoitus laajentaa myöhemmin koko Agricolan ajan Ruotsi-Suomen alueelle paikkakunnille ja kirkkoihin, jotka liittyvät Agricolan elämään. Tämän mm. matkailua ja ilmiöoppimista palvelevan opastuksellisen ja opetuksellisen palvelusovelluksen kehitystä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahasto sekä Turun reformaation merkkivuoden organisaatio. Sen toteutuksessa ovat olleet mukana aiemmin Turku GameLab sekä nyt 2.0-version mallikkaasti toteuttanut turkulainen pelialan start-up-yritys Plush Pop Soft yhteistyössä seuran pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Lingsoft Oy:n kanssa”, toteaa pysyvä neuvonantaja Ossi Tuusvuori Mikael Agricola -seurasta.

”Sovellus on suunniteltu niin, että sen sisältöä voitaisiin tulevaisuudessa muuttaa muokkaamatta itse sovellusta. Tähän helposti muutettavaan sisältöön kuuluvat tällä hetkellä muun muassa 1) karttanäkymän lokaatiot ja ajankohtaistapahtumat, 2) ajankohtaiset tapahtumat, uutiset, tiedotteet ja mainokset, 3) sanastonäkymän sanasto ja 4) visailuosion kysymykset. Sovelluksen kehityksessä on otettu myös huomioon se, että tulevaisuudessa siihen voidaan pienellä vaivalla lisätä tuki muillekin kielille kuin suomelle”, kuvailevat Kasperi Ekqvist Plush Pop Softista sekä Jari Kesti Lingsoftista. Samalla Lingsoft haluaa välittää kiitokset Mikael Agricola -seuralle yhteistyöstä sovelluksen suunnittelussa.

Agricolan ajan Turku -sovellusta esitellään Turun kirjamessuilla 6.-8.10.2017 Mikael Agricola-seuran yhteisosastolla A 38 Kansallisarkiston ja Suomen Sukututkimusseuran kanssa.

Sovellusta tullaan esittelemään myös Turussa reformaatioviikolla 30.9. -5.11.2017.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi

Google Playsta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lingsoftgroup.agricolanajanturku

ja Apple Storesta iOS-laitteille: https://itunes.apple.com/fi/app/agricolan-ajan-turku/id1292227637.

Lisätietoja:

Ossi Tuusvuori, pysyvä neuvonantaja, Mikael Agricola -seura: ossi.tuusvuori@utu.fi, + 358 40 760 8280

Ilari Aalto, sihteeri, Mikael Agricola -seura: ilanaa@utu.fi, + 358 44 262 6020

Kasperi Ekqvist, Founder and Developer, Plush Pop Soft Oy: contact@plushpopsoft.com, +358 40 1763082

Jari Kesti, Service Architect, ICT Solutions, Lingsoft Oy: jari.kesti@lingsoft.fi, +358 50 385 9857

http://www.mikaelagricolaseura.fi

https://www.facebook.com/mikaelagricolaseura

http://plushpopsoft.com

http://www.lingsoft.fi/